Wandelingen

Wandeling door Slotermeer

Ontdek de idealen van Licht, Lucht en Ruimte.

Wandel mee met het Van Eesteren Museum en leer meer over de stedenbouwkundige omgeving van Nieuw-West en andere tuinsteden, zoals Buitenveldert en Watergraafsmeer. Het museum organiseert diverse wandelingen en fietstochten langs deze buurten en plekken. Met een gids leer jij hoe de ideeën van Cornelis van Eesteren en zijn team er in de stad uitzien.

Wandeling door Slotermeer

Wandel donderdag tot en met zondag mee door de buurt Slotermeer. Tijdens deze wandeling leer je alles over deze eerste Amsterdamse Tuinstad. Verken dit architectonische hoogtepunt uit de wederopbouwperiode na de Tweede Wereldoorlog, een gemeentelijk beschermd stadsgezicht. Elke vierde zondag van de maand wordt de wandeling in het Engels aangeboden.

Wandel-/Fietstocht van de Maand

Elke maand biedt het museum een bijzondere wandeling of fietstocht aan. Hierin wordt een gebied, tuinstad of actueel thema uitgelicht. Zo biedt het museum dit jaar een fietstocht aan waar vrouwelijke architecten de hoofdrol spelen of leer je meer over de kunstwerken rondom de Sloterplas.

Rondleiding Burgerweeshuis Aldo van Eyck 

Elke eerste zaterdag van de maand zijn er rondleidingen in het Burgerweeshuis. Het Burgerweeshuis is ontworpen door architect Aldo van Eyck (1918-1999) in 1955 en wordt gezien als één van de belangrijkste bijdragen aan de Nederlandse architectuurgeschiedenis van de twintigste eeuw. In het Burgerweeshuis is ook de kunstcollectie van BPD te zien. De rondleiding wordt in het Nederlands en in het Engels aangeboden.

Aan de wandel
Aan de wandel
Aan de wandel