Collectie

Het Van Eesteren Museum heeft een omvangrijke collectie die in de museumwoning is opgeslagen. De museumwoning is een belangrijk onderdeel van het museum. De museumwoning bevindt zich op 10 minuten wandelen van het museum. In 1952 werd de woning gebouwd en het interieur is compleet in originele staat teruggebracht. De modernistische principes van Stichting Goed Wonen staan centraal in de woning. De inventaris – van Tomado-boekenrekken tot aan kleurrijke serviezen – werd geschonken door buurtbewoners en betrokkenen en vormt nu de officiële collectie van het museum.

Van Eesteren
Bibliotheek

Maak een afspraak

De Van Eesteren Bibliotheek omvat een ruime collectie boeken over architectuur, stedenbouw, stadsuitbreiding, ontwerp en design. De bibliotheek is elke donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur voor bezoekers geopend.

Broeksma Premsela
Bibliotheek

Maak een afspraak

In de museumwoning kun je de Broeksma Premsela Bibliotheek bestuderen. De bibliotheek bevat de persoonlijke collectie van ontwerper Benno Premsela en architect Friso Broeksma en omvat boeken over stedenbouw, architectuur en interieur. De bibliotheek is in 2015 aan het Van Eesteren Museum geschonken door Friso Broeksma. De bibliotheek is op afspraak te bezoeken.

Objecten uit
de collectie

Object schenken?

De Museumwoning is mede ingericht met meubels en gebruiksvoorwerpen die aan het Van Eesteren Museum zijn geschonken door betrokken buurtbewoners en geïnteresseerden. Ook worden er regelmatig geschonken stukken tentoongesteld in het museum. Heb jij een mooi meubelstuk of object uit de jaren 50 dat je graag aan het museum wilt schenken? Laat het ons dan weten.