BORO x Mobiel IK ZIE JOU, WAT ZIE JIJ?

30
November
10
December
2023
,

De tentoonstelling BORO x Mobiel Ik zie jou, wat zie jij toont een textielkunstwerk van ontwerper Antoine Peters in samenwerking met buurtbewoners van Amsterdam West en Nieuw-West in het Van Eesteren Museum. 

BORO x Mobiel Ik zie jou, wat zie jij is een project in samenwerking met BORO x Atelier en ontwerper Antoine Peters, waarbij bewoners van Amsterdam West en Nieuw-West gedurende een jaar samenwerken om een textielkunstwerk te creëren. Tijdens een reeks workshops leren deelnemers hoe ze kunnen schilderen met groenteafval, terwijl ze met elkaar in gesprek gaan over hun ervaringen in de buurten en hoe ze met afval omgaan. Iedereen beschildert een stoflapje dat uiteindelijk onderdeel zal uitmaken van een groot textielkunstwerk. 

Samen met buurtbewoners maakte Peters diverse stoflapjes met ogen, geverfd met groenteafval. Peters liet zich inspireren door de kunstwerken die tijdens de workshops zijn gemaakt en heeft een installatie ontworpen om ze tentoon te stellen. Te zien zijn vanaf 30 november tot en met 10 december in het Van Eesteren Museum. Mis het niet!

BORO x Mobiel is een sociaal design project dat buurtbewoners verbindt door samen creatief met hun handen bezig te zijn. BORO x Atelier is een sociaal naai- en verfatelier dat zich inzet voor duurzaamheid, circulariteit en de ontwikkeling van talenten. 

Speciaal voor deze samenwerking wordt ook een limited edition tas ontworpen. Die is tijdens de tentoonstelling te koop in het museum. 

Curator Lisa Hardon

Ontwerp Antoine Peters

30 Nov
10 Dec
2023
Ondersteund door
Partners
In deze tentoonstelling
In deze tentoonstelling
In deze tentoonstelling
Lucht & Spel, ingesproken door Abdelkader Benali.
In deze tentoonstelling
In deze tentoonstelling
In deze tentoonstelling