Power Sisters

30
May
7
July
2024
,

Power Sisters is een project van fotograaf, kunstenaar en stylist Perrine Philomeen. Zij volgt en fotografeert kickboxende moslima’s in Nieuw-West waarbij ze zelf ook meedoet. Haar ervaringen daarmee vertaalt ze in deze tentoonstelling, dat een ode is aan de kickboksende vrouwen, hun community, hun kracht en hun cultuur, maar bovenal aan de kleuren, sieraden en glinsteringen van hun voorkomen. 

Die materialisatie is precies waar Philomeen door is gefascineerd. Zij richt haar camera op de uiterlijkheden van de geglobaliseerde wereld die constant in beweging is. Met haar creatieve projecten observeert ze de huidige samenleving en bevraagt de toekomst. Dit doet ze niet uitsluitend met fotografie, maar ook met styling, 3D, prints en mode. Ze is het meest gefascineerd door mode en kleding en hoe identiteit hierin wordt vertaald. Daarbij is ze vooral op zoek naar diversiteit, empowerment en feminisme. Dit doet zij met een gezonde dosis humor en optimisme. 

In het Van Eesteren Museum presenteert zij haar werk in een actieve installatie, waarin het museum wordt omgetoverd tot een kickboksschool. Iedereen uit de buurt kan komen kickboxen. Kom jij ook?

30 May
7 Jul
2024
Ondersteund door
No items found.
Partners
No items found.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt.